Даниел Крейг

Daniel Craig

Даниъл Роутън Крейг е английски актьор, известен най-вече като шестия Джеймс Бонд в официалната филмова поредица на ЕОН Продъкшънс. Той прави дебюта си в тази роля на 14 ноември 2006 г. в 21-вия официален Бонд филм – Казино Роял.

Участията му в британските филми Love Is the Devil, The Trench и Some Voices приковават погледите на филмовата индустрия върху него. Доброто му представяне води до получаването на роли в по-големи и комерсиални продукции като Lara Croft: Tomb Raider, Road to Perdition, Layer Cake и Munich. Името на Даниел Крейг придобива известност на световната сцена, след като той е обявен за наследника на Пиърс Броснан в прословутата поредица за Агент 007.

Крейг е роден в Честър, Англия, син на Тимъти Джеймс Крейг и Оливия Крейг – учителка по изкуства. Отраснал е във Фродсхем, близо до Честър, а по-късно и в Хойлейк на полуостров Уиръл (близо до Ливърпул), където посещава гимназия и играе за Хойлейк Ръгби Клуб. Крейг се мести в Лондон когато е на шестнадесет, за да се присъедини към Националния Младежки Театър. Той се обучава в училището за музика и драма Гилдхол, като завършва през 1991 и първата му главна роля на екрана е в телевизионния сериал на БиБиСи Our Friends in the North.

Актьори

Продуценти